آینده بازرایابی مدرن متعلق به اینفلوئنسرها

اینفلوئنسر influencer کیست؟

 اینفلوئنسرها شهرتشان را به دلیل محتوای ارزشمندی که در اختیار مخاطبان قرار می‌دهند، به دست می آورند.

در طول یک دهه گذشته، شبکه‌های اجتماعی روز به روز مهم‌تر شده‌اند. طبق آماری که سایت   wearesocial منتشر کرده، از ابتدای سال ۲۰۲۰، بیش از ۶۰% جمعیت کره زمین کاربرانی فعال در اینترنت هستند. در این میان افرادی که دنبال کننده‌های زیادی در اینترنت دارند، با توصیه‌هایشان روی تصمیم‌گیری مخاطبانشان تاثیر می‌گذارند.

در واقع اینفلوئنسرها کسانی هستند که در یک زمینه خاص با توجه به فعالیت یا تخصصشان به شهرت رسیده‌اند. این افراد در شبکه‌های اجتماعی پست‌هایی در رابطه با کارشان یا زمینه‌ای که در آن فعالیت دارند منتشر می‌‌کنند و افراد زیادی به صورت روزانه با محتوای منتشر شده از سوی این افراد ارتباط برقرار می‌کنند و در بحث‌های ایجاد شده توسط آن‌ها مشارکت دارند.

از طرف دیگر برندها به اینفلوئنسرها علاقه خاصی دارند. چراکه با کمک این افراد می‌توانند چیزهای جدیدی را همه‌گیر کنند و با کمک آن‌ها اهداف بازاریابی خود را سریع‌تر به نتیجه برسانند.

اینفلوئنسرها شهرتشان را به دلیل محتوای ارزشمندی که در اختیار مخاطبان قرار می‌دهند، به دست می آورند.به همین دلیل است که متخصصان اینفلوئنسر مارکتینگ پیش‌بینی می‌کنند که امسال و سال آینده بیش از هر زمان دیگری تقاضا برای اینفلوئنسرهای رسانه‌‌های اجتماعی و مخصوصا میکرو اینفلوئنسرها، با کمتر از ۱۰۰ هزار دنبال کننده، بیشتر می‌شود.

چه افرادی توانایی اینفلوئنسر شدن دارند؟

با توجه به نقش اصلی اینفلوئنسرها که تأثیرگذاری بر روی اکثریت جامعه است، بنابراین افرادی باید اینفلوئنسر شوند که این ویژگی را داشته باشند؛ یعنی بتوانند بر روی تعداد زیادی از افراد جامعه اثر بگذارند و آن‌ها را به بازدید و خرید از سایت مورد نظر ترغیب کنند. مسلماً کسی که این توانایی را نداشته باشد هیچگاه نمی‌تواند یک اینفلوئنسر موفق شود.

ببنید وقتی شما یک فردی را می‌شناسید و به او اعتماد دارید یا شاید اعتماد کافی هم ندارید اما از نظر شما چهره محبوبی دارد، محصولی را به شما معرفی و پیشنهاد می‌دهد چه عکس‌العملی نسبت به پیشنهاد او نشان می‌دهید؟ آیا به پیشنهاد او فکر می‌کنید؟ آیا به این فکر می‌کنید که اول باید آن را تست کنم و بعد آن را بخرم؟ یا نه، بدون لحظه‌ای فکر کردن آن محصول را می‌خرید؟ درست است شما نیز مثل اکثریت افراد، به علت محبوبیتی که آن فرد از نظر شما دارد، حالت سوم را انتخاب می‌کنید و اقدام به خرید می‌کنید.

ویژگی‌های بارز یک اینفلوئنسر

یک اینفلوئنسر برای این که بتواند از تأثیرگذاری بیشتری برخوردار باشد باید ویژگی‌هایی داشته باشد که از جمله مهم‌ترین و ضروری‌ترین آن‌ها می‌توان به ۲ مورد:

الف-مرتبط بودن حرفه کاری اینفلوئنسر با سایت و کسب و کاری که قصد تبلیغ دارد: به عنوان مثال برای تبلیغ و معرفی پوشاک ورزشی، استفاده از یک فرد با سمت هیئت علمی به عنوان ایفلوئنسر، گزینه مناسبی نیست و نه تنها تأثیر مثبتی بر میزان فروش شما ندارد بلکه وجهه کاری شما را نیز زیر سؤال خواهد برد.

ب-سنخیت داشتن شخصیت و روحیه اینفلوئنسر با محصول مورد تبلیغ: عدم تناسب شخصیت اینفلوئنسر با محصول و کسب و کار مورد تبلیغ نیز تأثیر منفی بر کار و فروش شما خواهد گذاشت. فرض کنید یک سایت آموزشی و علمی برای محصولات و فیلم‌های آموزشی خود از یک خواننده استفاده کند. بدیهی است هیچ موفقیتی بدست نیاورده و هیچ تغییری در فروش او رخ نخواهد داد.

علاوه بر این دو ویژگی، موارد دیگری نیز وجود دارند که عبارتند از:

۱-معتبر بودن

۲-علاقه‌مند بودن اینفلوئنسر به کسب و کار خود

۳-اجتماعی و تعاملی بودن فرد تأثیرگذار

۴-آگاهی نسبی نسبت به علم بازاریابی

۵- خلاق و ایده‌پرداز باشد

دسته بندی اینفلوئنسرها

اینفلوئنسر ها را به صورت های مختلفی می توان دسته بندی کرد اما مطرح ترین انواع اینفلوئنسر ها شامل موارد زیر است:

۱-واینر ها:

واینر ها افرادی هستند که به تولید محتوای سرگرم کننده و طنز در صفحه خود می پردازند. اما نکته ای که در مورد این دسته از افراد مطرح است این که این افراد تخصص خاصی ندارند و محتوای پیج این افراد عمومی است و کمتر به صورت هدفمند با مخاطبین خود ارتباط برقرار می کنند.

۲-بلاگر ها:

این افراد عمدتا در زمینه هایی محدود دارای تخصص هستند و اقدام به تولید محتوای آموزشی یا بیان تجربه شخصی خود برای مخاطبین می کنند. برای مثال می توان به بلاگر هایی در حوزه های غذایی، گردشگری، خودرو، مد و زیبایی اشاره کرد.

۳-سلبریتی ها:

این افراد شهرت خود را به خاطر فعالیت های هنری، ورزشی و یا سیاسی در میان عموم مردم به دست آورده اند و حوزه فعالیت اصلی آن ها خارج از فضای مجازی است. از این افراد می توان در معرفی کالاهایی که جنبه عمومی دارند استفاده کرد اما باید دقت کنید هزینه تبلیغات در صفحات این افراد هزینه زیادی دارد.

انواع اینفلوئنسرها در شبکه‌های اجتماعی

اینفلوئنسرها را می‌توان به روش‌های مختلفی دسته بندی کرد. مهم‌ترین روش‌های دسته بندی اینفلوئنسرها تقسیم آن‌ها بر اساس تعداد فالوئر و نوع محتوا یا فعالیت آن‌ها است. در ادامه به شرح یکی از روش‌های متداول دسته بندی اینفلوئنسرها می‌پردازیم. دسته بندی بر اساس تعداد دنبال‌کننده:

۱-مگا اینفلوئنسرها (Mega-Influencers)

مگا اینفلوئنسرها افرادی با تعداد بسیار زیادی فالوئر هستند. مگا اینفلوئنسرها معمولا ورزشکارها، بازیگران، خواننده‌ها و به طور کلی سلبریتی‌هایی هستند که در حوزه کاری خود از شهرت بسیار زیادی برخوردارند. معمولا افرادی که حداقل در یک شبکه اجتماعی بیش از یک میلیون فالوئر دارد را مگا اینفلوئنسر می‌نامیم. قیمت تبلیغ در صفحات این افراد، بسیار زیادی است و در بیشتر مواقع تنها برندهای بسیار بزرگ توانایی پرداخت هزینه تبلیغ در صفحات مگا اینفلوئنسرها را دارند.

۲-ماکرو اینفلوئنسرها (Macro-Influencers)

همانطور که احتمالا حدس می‌زنید، ماکرو اینفلوئنسرها در مقایسه با مگا اینفلوئنسرها تعداد دنبال کننده کمتری دارند و قابل دسترس‌تر هستند. افرادی که بین ۴۰ هزار تا ۱ میلیون دنبال کننده دارند در این دسته قرار می‎‌گیرند.این دسته از افراد معمولا سلبریتی‌های کمتر دیده شده یا اشخاص متخصصی هستند که درباره موضوعی محتوا تولید می‌کنند. این دسته از اینفلوئنسرها پرطرفدارترین گزینه برای اینفلوئنسر مارکتینگ به شمار می‌روند.

۳-میکرو اینفلوئنسرها (Micro-Influencers)

میکرو اینفلوئنسرها آدم‌های معمولی هستند که به واسطه صحبت درباره یک موضوع خاص، دسته‌ای کوچک اما معمولا وفادار را دور خود جمع کرده‌اند. درواقع ویژگی که باعث ارزشمند بودن این دسته از اینفلوئنسرها برای پیشبرد اهداف بازاریابی شرکت‌ها می‌شود، تعداد مخاطبان این افراد نیست. بلکه همین رابطه عمیق و وفاداری دنبال‌کننده‌های آن‌ها است.میکرو اینفلوئنسرها بین ۱۰ تا ۴۰ هزار نفر دنبال کننده دارند. معمولا برندهای کوچک‌تر علاقه بیشتری برای همکاری با این افراد نشان می‌دهند. چرا که قیمت تبلیغات در صفحات این افراد کمتر است و با این حال تاثیرگذاری این افراد قابل توجه است.

۴-نانو اینفلوئنسرها (Nano-Influencers)

این دسته از اینفلوئنسرها شبیه ماهی‌های بزرگ در حوضی بسیار کوچک هستند. از نظر میزان تاثیرگذاری شاید قدرتی مشابه با میکرواینفلوئنسرها داشته باشند، اما هنوز آنطور که باید دیده نشدند و تعداد فالوئرشان در بیشتر موارد شاید کمتر از ۱۰۰۰ نفر باشد.با این حال بعضی از برندها تصمیم می‌گیرند با تعداد بسیار زیادی نانو اینفلوئنسر اهداف خود را دنبال کنند و استراتژی بازاریابی خود را در همکاری با این دسته از افراد موفق می‌بینند.اینفلوئنسرهای متناسب با شرایط برندتان را انتخاب کنید.

 

اینفلوئنسر influencer کیست؟

 

مهم‌ترین و سخت‌ترین مرحله اینفلوئنسر مارکتینگ، پیدا کردن دسته‌ای از این افراد است که بتوانند محصول و خدمات شما را به بهترین نحو ممکن به مخاطب‌هایشان معرفی کنند و دنبال‌کننده‌های آن‌ها با برند شما ارتباطی موثر برقرار کنند.

در انتخاب اینفلوئنسرها موارد زیر را حتما در نظر بگیرید:

۱-اینفلوئنسرهایی را انتخاب کنید که موضوع محتوایشان با زمینه کسب و کار شما مرتبط باشد. در واقع باید مطمئن شوید که جامعه مخاطب درستی را برای معرفی برند خود هدف قرار داده‌اید.

۲-با ابزارهایی مثل hypeauditor نرخ مشارکت صفحه اینفلوئنسری که قرار است با او همکاری داشته باشید را بررسی کنید. اینفلوئنسری موفق است که با دنبال‌کننده‌های خود ارتباطی عمیق و موثر داشته باشد و مخاطب‌هایش با محتوای او به اندازه کافی درگیر باشند.

۳-اینفلوئنسری را انتخاب کنید که در لحن محتوا، حسی که به مخاطب القا می‌کند و ارزش‌های رفتاری و اخلاقی، با برند شما هم راستا باشد.

در نظر گرفتن چنین نکاتی کمک می‌کند تا با اینفلوئنسر همکاری موفق‌تری داشته باشید.

بازاریابی KOL چیست؟