بازارهای خارج از بورس (OTC)
بازار خارج ازبورس (OTC) چیست؟
بازار خارج از بورس ، معاملات سهام و اوراق قرضه که در بورس اوراق بهادار انجام نمی شود. این مورد در ایالات متحده بسیار مهم است ، جایی که الزامات ذکر شده سهام در بورس کاملاً سخت است. این بازار اغلب “بازار خارج از هیئت مدیره” و گاهی “بازار بدون لیست” نامیده می شود ، اگرچه اصطلاح اخیر گمراه کننده است زیرا برخی از اوراق بهادار که به این ترتیب معامله می شوند در بورس لیست می شوند.
بازار خارج از بورس (OTC) (Over-the-Counter Market) بازاری غیرمتمرکز است که در آن فعالان بازار سهام ، کالاها ، ارزها یا سایر ابزارها را مستقیماً بین دو طرف و بدون صرافی یا کارگزار مرکزی معامله می کنند. بازارهای خارج از بورس یا همان فرابورس مکان فیزیکی ندارند. در عوض ، تجارت به صورت الکترونیکی انجام می شود. این بسیار متفاوت از سیستم بازار حراج است.
در یک بازار فرابورس ، نمایندگی ها با ذکر قیمت هایی که در آن اوراق بهادار ، ارز یا سایر محصولات مالی را خریداری و می فروشند ، به عنوان سازنده بازار عمل می کنند. یک معامله می تواند بین دو شرکت کننده در یک بازار فرابورس انجام شود بدون اینکه دیگران از قیمت انجام شده در معامله مطلع باشند.
به طور کلی ، بازارهای فرابورس (خار ج از بورس) به طور معمول شفافیت کمتری نسبت به مبادلات دارند و همچنین مقررات کمتری نیز دارند. به همین دلیل ، نقدینگی در بازار فرابورس ممکن است به محدودیت بر بخورد.
بسیاری از اوراق بهادار فرابورس شامل سهام منتشر شده توسط شرکت های کوچک است که صلاحیت درج در بورس های اصلی را ندارند زیرا آنها سهام کافی را معامله نمی کنند یا سهام آنها بالاتر از حداقل قیمت نمی فروشد اغلب به عنوان سهام پنی یاد می شود .
علاوه بر سهام و اوراق قرضه ، سرمایه گذاری هایی که خارج از بورس انجام می شود اغلب شامل موارد زیر است:
۱- مشتقات ، قراردادهای خصوصی بین دو طرف ، که معمولاً توسط یک کارگزار تنظیم می شود. اینها می توانند گزینه ها ، حملات ، معاملات آتی یا سایر توافق نامه هایی باشند که ارزش آنها بر اساس دارایی های اساسی مانند سهام است.
۲- رسیدهای سپرده گذاری که گاهی اوقات ADS نامیده می شود یا گواهی های بانکی که نشان دهنده تعداد مشخصی از سهام یک سهام خارجی است.
۳- ارزهای خارجی. که به معاملات فارکس نامیده می شود.
عمده بازارهای فرابورس کدامند؟
دو شبکه اصلی بدون نسخه (OTC) وجود دارد:
۱-گروه OTC Markets
۲-تابلوی اعلانات بدون نسخه (OTCBB)
که شما به عنوان یک سرمایه گذار بسته به کارگزار خود به هر دو یا یکی از دو بازار دسترسی دارید.
اوراق بهادار با پشتوانه رهنی و سایر مشتقات آن مانند CDO و CMO که صرفاً در بازارهای خارج از بورس خرید و فروش می شدند ، به دلیل عدم قطعیت کامل نقدینگی در غیاب خریداران ، نمی توانند قیمت قابل اعتمادی داشته باشند. این امر منجر به افزایش تعداد دلالان از عملکرد خود در بازار میشود ، که این مسئله مشکل نقدینگی را تشدید کرده و باعث ایجاد بحران اعتبار جهانی می شود. از جمله اقدامات نظارتی که پس از بحران برای حل این مسئله انجام شد ، استفاده از اتاق های تصفیه برای پردازش پس از تجارت معاملات فرابورس بود.
مزایای معاملات فرابورس
۱-بسیاری از سهام های بزرگ با معاملات در بازار فرابورس (OTC) شروع کردند. مانند فیس بوک و تویییتر
۲-هزینه های معاملات کم می باشد، معامله گران فرابورس می گویند: هزینه ها در بازار فرابورس نسبت به مبادلات عمده کمتر است.
۳-پایین آمدن قیمت سهام باعث می شود که پول شما بیشتر شود و بیشتر از یک سرمایه گذار در بورس اوراق بهادار خریداری کنید.
۴- شما در یک فضای بزرگ و ناشناس در بازار کار نمی کنید ، بلکه در فضای صمیمی تری با یک فروشنده و دلال و فروشنده شخصی سروکار دارید.
معایب بازارهای فرابورس:
۱- نوسان زیاد همچنین حجم معاملات کمتر منجر به نوسان شدید قیمت می شود.
۲- عدم نظارت. مقررات معاملات خارج از بورس نسبت به معاملات بورس کمتر است.
۳- عدم شفافیت قیمت ، از نظر تئوری یک فروشنده می تواند از خریدار یک مبلغ برای وثیقه دریافت کند و قیمت دیگری را برای فروش تعیین کند.
(در حالی که بازارهای فرابورس در زمانهای عادی عملکرد خوبی دارند ، اما یک خطر احتمالی وجود دارد که به آن ریسک طرف مقابل می گویند ، یک طرف در معامله قبل از اتمام معامله پیش پرداخت میکند یا طبق یک قرارداد کل مبلغ معامله آتی رو میپردازد و وجود عدم شفافیت می تواند باعث ایجاد یک چرخه معیوب در زمان فشارهای مالی شود ، همانطور که در بحران اعتبار جهانی ۲۰۰۷-۲۰۰۸ اتفاق افتاد .)
۴-نقدینگی محدود در بازارهای فرابورس( OTC):
بعضی اوقات اوراق بهادار قابل معامله در بازار خارج از بورس شاید فاقد خریدار و فروشنده است. در نتیجه ، بسته به این که معامله گران در بازرا سهام معاملات خود رو انجام میدهند ، ارزش اوراق بهادار ممکن است بسیار متفاوت باشد. بعلاوه ، اگر خریدار موقعیت قابل توجهی در سهامی را بدست آورد که معاملات فرابورس را انجام می دهد ، درصورتی که تصمیم به فروش آن در مقطعی در آینده بگیرد ، احتمالاً خطرناک باشد، چون کمبود نقدینگی می تواند فروش در آینده را دشوار کند.
ارسال دیدگاه