شاخص ترس و طمع چیست؟
شاخص ترس و طمع توسط CNNMoney برای اندازه گیری روزانه ، هفتگی ، ماهانه و سالانه دو احساس اصلی ایجاد شده است که بر میزان تمایل سرمایه گذاران برای خرید و فروش سهام تأثیر می گذارد. از نظر تئوری ، می توان از این شاخص برای ارزیابی اینکه آیا بورس قیمت مناسبی دارد ، استفاده کرد.
چگونه شاخص ترس و طمع خوانده میشود؟
از شاخص Fear and Greed Index که توسط CNNMoney تهیه شده است ، برای ارزیابی اینکه آیا سرمایه گذاران بیش از حد میل به صعودی شدن بازار سهام دارند یا میل به نزولی شدن بازار سهام ، استفاده می شود. دامنه این شاخص از ۰ (ترس شدید) تا ۱۰۰ (طمع شدید) است.
رتبه بندی ترس و طمع از:
۱- ۰ تا ۴۹ نشان دهنده ترس است.
۲- ۵۰ نشانگر خنثی است.
۳- ۵۱ تا ۱۰۰ نشانگر حرص و طمع است.
یک نکته بسیار مهم در بازار مالی یا املاک و مستغلات این است که بفهمید ترس احساسی قوی تر از حرص و آز است و ذهن منطقی خود را در برابر احساسات از دست ندهید. … سرانجام ترس منطق را به دست می گیرد ، زیرا آنها به شدت نگران میزان ضرر و زیان خود هستند و بنابراین در پایین ترین سطح ممکن به فروش می رسند.
شاخص ترس و طمع چگونه کار می کند؟
شاخص ترس و طمع ابزاری است که برخی سرمایه گذاران برای سنجش بازار از آن استفاده می کنند. بر این اساس استوار است که ترس بیش از حد می تواند منجر به معامله سهام به مراتب کمتر از ارزشهای ذاتی آنها شود در حالی که ، در عین حال ، طمع افسار گسیخته می تواند منجر به عرضه سهام بسیار بالاتر از آنچه باید ارزش داشته باشند شود. برخی از افراد بدبین این شاخص را به عنوان یک ابزار مناسب سرمایه گذاری رد می کنند زیرا به جای استراتژی خرید و نگهداری ، یک استراتژی زمان بندی بازار را تشویق می کند.
چگونه می توانید در معاملات بر ترس و طمع غلبه کنید؟
بهترین راه برای غلبه بر ترس و حرص و آز در معاملات ، تهیه یک طرح معاملاتی و سپس پایبندی به آن است. یک طرح معاملاتی می تواند مانع از اعمال انگیزه شود. اقداماتی که ممکن است از یک برنامه منحرف شوند شامل اضافه کاری ، حذف توقف در از دست دادن موقعیت ها یا دو برابر کاهش موقعیت ها است. روش دیگر برای کاهش هرگونه تأثیر عاطفی معاملات ، کاهش اندازه معاملات است. راه دیگر برای کاهش ترس و طمع داشتن دفترچه معاملات است. این اقدامات کمک می کند تا یک سرمایه گذار در برابر معاملات خود پاسخگو باشد.
ترس و طمع چگونه بر تصمیمات سرمایه گذاران تأثیر می گذارد؟
بسیاری از سرمایه گذاران احساسی و ارتجاعی هستند و ترس و طمع دو احساس غالب در سرمایه گذاران است. به گفته برخی محققان ، حرص و آز و ترس می تواند باعث شود که عقل سلیم و کنترل خود را کنار بگذاریم و تحریکاتی ایجاد کنیم. وقتی صحبت از انسان و پول می شود ، ترس و طمع می تواند محرک های نیرومندی باشد.
شاخص ترس و طمع هفت عامل مختلف را بررسی می کند تا میزان ترس و طمع در بازار را تعیین کند. آن ها عبارتند از:
۱-حرکت قیمت سهام که معیاری از شاخص استاندارد (۵۰۰ شاخص برتر) در مقابل میانگین متحرک ۱۲۵ روزه (MA).
۲-قدرت قیمت سهام که مقایسه تعداد سهامهایی که در بالاترین قیمت ۵۲ هفته در برابر بالاترین سطح ۵۲ هفته در بورس اوراق بهادار نیویورک (NYSE) قرار دارند.
۳- تجزیه و تحلیل حجم معاملات در افزایش سهام در برابر سهام نزولی.
۴-گزینه های Put and Call : گزینه putاین امکان را به سرمایه گذاران می دهد که سهام خود را با قیمت توافق شده در یک تاریخ مشخص یا قبل از آن بفروشند ، در حالی که گزینه call به همان روش کار می کنند ، فقط سرمایه گذاران سهام را خریداری می کنند.
۵- ارزیابی میزان استفاده از استراتژی های با ریسک بالاتر با اندازه گیری اختلاف بین بازده اوراق قرضه با درجه سرمایه گذاری و اوراق قرضه
۶-نوسانات بازار ،در اینجا استفاده از شاخص نوسانات ارز شیکاگو (VIX) ، تمرکز خود را روی میانگین متحرک ۵۰ روزه قرار می دهد
۷-تقاضای اوراق قرضه امن : تفاوت بازده سهام در برابر اوراق خزانه داری.
هر یک از این هفت شاخص در مقیاس ۰ تا ۱۰۰ اندازه گیری می شود. این شاخص با در نظر گرفتن میانگین هم وزن هر یک از شاخص ها محاسبه می شود. خواندن ۵۰ خنثی تلقی می شود ، در حالی که هر چیزی بالاتر از حد معمول باشد، طمع را نشان می دهد.
مزایای استفاده از شاخص ترس و طمع
به گفته برخی از محققان ، حرص و طمع می تواند بر مغز ما تأثیر بگذارد به گونه ای که ما را مجبور به کنار گذاشتن عقل سلیم و کنترل خود و تحریک تغییر کند. در حالی که هیچ تحقیق پذیرفته شده ای در مورد بیوشیمی طمع وجود ندارد ، اما وقتی صحبت از انسان و پول می شود ، ترس و حرص می تواند محرک های قدرتمندی باشد.
بسیاری از سرمایه گذاران احساسی و ارتجاعی هستند. اقتصاددانان رفتار چندین دهه از تأثیر ترس و طمع در تصمیمات سرمایه گذاران را بررسی میکنند و یک مورد قوی برای نظارت بر شاخص ترس و طمع ارائه می دهند.
بسیاری از کارشناسان معتقدند که شاخص ترس و طمع شاخص مفیدی است به شرط آنکه تنها ابزاری نباشد که برای تصمیم گیری در مورد سرمایه گذاری استفاده می شود. به سرمایه گذاران توصیه می شود ترس و نگرانی را رعایت کنند تا در هنگام فروپاشی سهام بتوانند از فرصت های خرید استفاده کنند و دوره های طمع را به عنوان شاخص بالقوه ارزش بیش از حد سهام مشاهده کنند.
اندیکاتور Fear and Greed چگونه کار میکند؟
این اندیکاتور بر اساس این فرضیه کار میکند که ترس مفرط میتواند قیمت را به پایینتر از حد واقعی خود برساند و طمع زیاد، قیمت رمز ارز را به بالاتر از ارزش واقعی افزایش میدهد. به بیانی دیگر، حباب مثبت و منفی در قیمت ایجاد میکند.
در وبسایت BTCTools شاخص ترس و طمع بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال در هر ۸ ساعت آپدیت میشود (حدود ساعت ۴:۳۰ صبح، ۱۲:۳۰ ظهر و ۲۰:۳۰). برای محاسبه این اندیکاتور، این سایت دیتاها را از ۴ منبع مختلف جمع آوری کرده است؛ هر منبع یک “وزن” مشخص دارد و نشان دهنده اهمیت تخمین احساسات بازار است.
راهنمای شاخص ترس و طمع:
Exterme Fear :این عبارت بازهی ۰ تا ۲۵ بوده و نشان دهندهی وجود ترس شدید در بازار است. بعضی از تحلیلگران تکنیکال این موقیعت را مناسب برای ورود به بازار می دانند.
Fear:این عبارت نیز زمانی نشان داده می شود که عدد نمودار بین بازهی ۲۵ تا ۵۰ بوده و بیانگر وجود ترس در بین سرمایه گذاران است.
Netural:این عبارت متناظر عدد ۵۰ در نمودار می باشد و نشان دهندهی برابر بودن میزان ترس و طمع در بازار است .
Greed:زمانی که نمودار اعداد بین ۵۰ تا ۷۵ را نشان دهند ، شاهد این عبارت خواهیم بود و به معنی طمع سرمایه گذاران برای سود بیشتر می باشد.
Exterme Greed:این آخرین وضعیت نمودار و مربوط به بازهی ۷۵ تا ۱۰۰ می باشد که نشان دهندهی طمع شدید کاربران است. تحلیلگران تکنیکال در مورد ورود به بازار در این مقطع هشدار می دهند زیرا بخاطر طمع کاربران و هجوم آن ها به بازار قیمت ها بیش از حد بالا رفته و هر لحظه امکان ریزش وجود دارد.
انتقادات از شاخص ترس و طمع
برخی افراد شاخص ترس و طمع را به عنوان ابزاری قانونی برای تحقیقات سرمایه گذاری نادیده می گیرند و آن را بیشتر به عنوان یک فشار سنج برای زمان بندی بازار می دانند. این افراد معتقدند که یک استراتژی خرید و نگهداری بهترین راه برای سرمایه گذاری در سهام است و نگران هستند که ابزاری مانند شاخص ترس و طمع ، سرمایه گذاران را به تجارت مستمر در سهام و خارج از سهام تشویق کنند. آنها معتقدند که تاریخ نشان می دهد که چنین رویکردی بازدهی مطلوبی ندارد.
با وجود طرفداران شاخص ترس و طمع ، اکثر کارشناسان موافقند که یک استراتژی خرید و نگهداری بهترین راه برای مشاهده بازده در یک نمونه کارها در بلند مدت است.
مزایا و معایب شاخص ترس و طمع(Fear and Greed ):
طبق نظریههای علمی، طمع درست مثل عشق، قدرت تاثیرگذاری بر روی مغز را دارد؛ اثری که باعث میشود ما عقل سلیم و کنترل خود را کنار بگذاریم و تحریک شویم. با این که نتایج تحقیقات تایید شدهای از بیوشیمی طمع وجود ندارد، اما زمانی که بحث پول و انسانها به میان میآید، ترس و طمع میتوانند محرکهای قدرتمندی باشند.
بسیاری از صاحب نظران درباره کاربردی بودن شاخص ترس و طمع توافق نظر دارند. به سرمایه گذاران توصیه میشود که به منظور خرید در کف قیمت، شاخص ترس را نیز در نظر داشته باشند و برای این که بدانند ارزش یک رمز ارز در قیمتی بیش از ارزش واقعی خود قرار دارد یا خیر، اندیکاتور طمع را مد نظر قرار دهند.
مزایای دیگر اندیکاتور ترس و طمع شامل موارد زیر هستند:
۱- شاخصهای احساسات بازار میتوانند برای تایید تحلیل تکنیکال به کار بروند و بالعکس. اندیکاتورهای احساسات همچنین برای تنظیم زمان سرمایه گذاریهای بلندمدتی که مبتنی بر تحلیل فاندامنتال هستند نیز به کار میروند.
۲-ترس و طمع میتواند برای تشخیص زمان ورود و خروج در بازار بسیار مفید باشد.
۳-این اندیکاتور میتواند درباره احساسات بازار هشدار دهد، که این بر روی تصمیم گیری شما تاثیرگذار است؛ زمانی که تریدرهای دیگر تصمیمات غیرمنطقی و احساسی میگیرند، میتواند جلوی وسوسه شما را بگیرد.
با وجود مزایایی که این اندیکاتور دارد، چند مورد از معایب شاخص ترس و طمع را در اینجا توضیح میدهیم:
۱-احساسات بازار به تنهایی نمیتواند مورد استفاده قرار گیرد. حداکثر ترس بعضی اوقات باعث ایجاد فرصت خرید کوتاه مدت میشود؛ در حالی که در موقعیتهای دیگر میتواند نشانه شروع یک بازار خرسی باشد. برعکس این موضوع نیز برای حداکثر طمع صادق است. این موضوعات باید با فاکتورهای دیگر نیز بررسی شود.
۲-علائم هشداری که خبر از اصلاحهای اساسی و بازار خرسی میدهند، احتمالا از خودِ اقتصاد ظهور میکنند؛ نه اندیکاتورهای احساسات بازار.
۳-شاخصهای احساسات بازار مثل ترس و طمع، واقعه قوی سیاه (Black Swan Event) و حرکات اصلی بازار را پیش بینی نمیکنند.
۴-برخی از منتقدین این اندیکاتور اعتقاد دارند که استراتژی خرید و نگهداری رمز ارز، بهترین روش برای سرمایه گذاری است و شاخص ترس و طمع سرمایه گذاران را تشویق به خرید و فروش مداوم میکند. تاریخ نشان داده که ترید کوتاه مدت سود کمتری برای تریدرها داشته است.
همچنین یک شاخص ترس و طمع رمزنگاری وجود دارد که توسط وب سایت Alternative.me منتشر شده است. طبق وب سایت ، رفتار بازار رمزنگاری به همان اندازه احساس بازارهای سنتی است. وقتی بازار صعودی است ، مردم می توانند ترس از دست دادن را تجربه کنند. همچنین ، مردم اغلب سکه های خود را به عنوان بخشی از واکنش غیر منطقی به دیدن اعداد قرمز می فروشند. مشابه شاخص CNN ، اگر این شاخص “ترس شدید” را نشان دهد ، می تواند نشانه نگرانی بیش از حد سرمایه گذاران باشد ، اما این می تواند یک فرصت خرید باشد. اگر این شاخص نشان دهد که سرمایه گذاران “بیش از حد حریص” شده اند ، این بدان معناست که بازار برای اصلاح است.
ارسال دیدگاه