Scamcoin چیست؟
scamcoin یک ارز رمزنگاری شده جعلی است که برای بدست آوردن پول برای خالق و در عین سرقت پول از افرادی که از سکه های رمزارز حمایت و سرمایه گذاری می کنند ، ایجاد شده است.
سکه هایی که به عنوان “برنامه های سریع ثروتمند شدن” توسط توسعه دهندگان ایجاد می شوند ، به عنوان کلاهبرداری شناخته می شوند.این سکه ها معمولاً دارای خصوصیات خاصی مانند کلون های یک سکه موجود یا از قبل استخراج شده هستند.کلاهبرداری یکی از دلایل اصلی بی ارزش بودن بسیاری از ارزهای رمزپایه است که در حال حاضر وجود دارند.به عبارت دیگر ، وقتی کسی برای سرقت پول از مردم ارز رمزنگاری شده نامشروع درخواست میکند ، در اصل ، کلاهبرداری ایجاد کرده است.
یکی دیگر از علائم مطمئن Scamcoin هنگام راه اندازی تعداد نامتناسب سکه است. این روش هنگامی که مردم شروع به اجتناب از داشتن سکه های اولیه کردند ، رایجتر شد. در این مرحله ، یک سکه با ویژگی هایی به روشی آزاد می شود تا توسعه دهنده قادر به استخراج مقدار زیادی از سکه های پس از انتشار باشد ، قبل از اینکه دیگران بتوانند ماینرهای خود را منتصب کنند.
در برخی موارد دیگر ، ممکن است فردی Scamcoin را در بخشی از وب در برخی از سایت های مبهم منتشر کند. او روزهای زیادی بدون رقابت زیاد استخراج می کند و سپس آن را در bitcointalk می گذارد تا دیگران متوجه شوند. سرانجام ، ممکن است یک سکه به بازار عرضه شود اما مشتری خاصی برای آن ذکر نشده باشد
نگاهی عمیق تر به این اصطلاح:
با رشد ارزش بیت کوین و سایر ارزهای رمزپایه اولیه ، بسیاری فرصتی را برای دریافت پول از سرمایه گذاران مشتاق دیدند. علیرغم این ، موفقیت واقعی به اصطلاح عرضه اولیه سکه (ICO) بود ، جایی که شرکت های نوپا روی بلاکچین سکه ایجاد می کردند و آنها را برای جمع آوری سرمایه برای ساخت برنامه ها می فروختند.
در طی هجوم ICO در سال های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ ، استارت آپ ها میلیاردها دلار سرمایه جمع کردند. با این موج عظیم موفقیت ، افراد سودجوسکه های خود را ایجاد کردند و با قصد این که می خواهند از آنها برای ایجاد هرگونه برنامه یا کالایی استفاده کنند ، سرمایه مردم را جمع کردند.
علائم هشدار دهنده
اصل پشت پرده یک طرح کلاهبرداری بسیار ساده است. ابتدا مروجین و پیش برنده های پروژه، یک بستر رمزنگاری جدید را راه اندازی یا پیشنهاد می دهند که بر اساس یک ایده امیدوار کننده است. سپس از طریق ICO، سازمان دهندگان این طرح مبلغ مناسبی را بدست می آورند. پس از آن تصمیم به فرار می گیرند و به این ترتیب سرمایه گذاران دچار شکستی عظیم می شوند.
در طول این مسیر علائمی وجود دارد که سرمایه گذاران باید به آنها توجه کنند و مراقب باشند. در اینجا به چند نمونه از آنها اشاره می شود:
۱-وایت پیپر متزلزل و بیخود
در بسیاری از طرح های کلاهبرداری، یا وایت پیپر در حال بررسی است یا بسیار کیفیت ضعیفی دارد. به عنوان مثال ممکن است وایت پیپر دارای بخش های کاملی باشد که به طور مستقیم و کامل از سایر پروژه های ارائه شده کپی شده و یا سرشار از اشتباهات و غلط های املایی و دستوری زبان باشد.
۲-تجسم و ارائه سود غیرواقعی
یکی دیگر از علائمی که نشان دهنده کلاهبرداری بودن یک پروژه است، ادعاهای جسورانه و عجیب در مورد بازده مالی پروژه است. به عنوان مثال بیت کانکت، پس از انتشار وعده داده بود که ۱ درصد از درآمد روزانه خود را به مشتریان اصلی پرداخت می کند. مقداری که سرمایه ۱۰۰۰ دلاری اولیه سرمایه گذاران را در مدت فقط سه سال به ۵۰ میلیون دلار می رساند.
در آن زمان این پروژه بسیار مورد توجه بنیانگذار اتریوم، ویتالیک بوترین، قرار گرفته بود و آن را یک طرح پونزی نامید. نامگذاری که بسیار درست بود زیرا چند ماه بعد (ژانویه ۲۰۱۸) بیت کانکت تمام خدمات مربوط به مبادلات و شرکت در ICO خود را بست.
۳-جزئیات در مورد تیم
در سال ۲۰۱۷ تعدادی از ICOها، با وجودی که هیچ جزئیات مشخص و شفافی را در مورد پرسنل اصلی پروژه ارائه نکرده بودند، موفق شدند مبالغ قابل توجهی سرمایه جمع کنند.
نه فقط این، بلکه بسیاری از سرمایه گذاری های انجام شده در گذشته صرفا بر اساس لایک ها، توییت ها و دنبال کننده های موجود در رسانه های اجتماعی مختلف انجام می شد و پروژه ها از این موارد برای کسب اعتبار استفاده می کردند. بنابراین بسیار اهمیت دارد که افراد تحقیقات خود را در مورد مروجین و پشتیبانان یک ICO خاص که قصد سرمایه گذاری در آن را دارند، انجام دهند.
۴-کارا نبودن محصول
اگر یک پروژه رمزنگاری صرفا بر اساس یک ایده ارائه شده و نه برای یک مدل کارا و عملیاتی، پیش بینی این که محصول نهایی پروژه هرگز ارائه نخواهد شد، سخت نیست. این که برخی فناوری ها صرفا از یک ایده شروع شده اند درست است، اما زمانی که صحبت در زمینه رمزنگاری است، هر ایده نو و پیشگامی باید قبل از جمع کردن سرمایه، به نوعی در یک بستر عملیاتی اجرا شده باشد.
چگونه به بهترین شکل ممکن از پروژه های کلاهبرداری پرهیز کنیم:
در حال حاضر مشخص شده که بیشتر کلاهبرداری های رمزنگاری ( Scamcoin ) معمولا در ICO ها رخ می دهد. با این وجود لازم به ذکر است که در گذشته موارد پیچیده تری وجود داشت. به عنوان مثال می توان به بیتسان اشاره کرد که طرحی کلاهبرداری بود و حتی چند سال قبل از این که تعطیل شود، فعالیت و کار می کرد.
۱-سرمایه گذاران باید اطمینان حاصل کنند که آنچه به آنها ارائه می شود یک محصول معتبر و کارا است.
۲-سرمایه گذاران باید از سرمایه گذاری در محصولی که صرفا یک ایده است و نقشه راهی چند ساله دارد، اجتناب کنند.
۳-سرمایه گذاران باید به خاطر داشته باشند که اگر چه استقبال سرمایه گذاران معمولا پس از مشخص شدن کلاهبرداری بودن یک طرح نسبت به فضای رمزنگاری کاهش می یابد، اما مردم هنوز هم مشتاق به سرمایه گذاری در بیت کوین هستند.
مهمترین نمونههای کلاهبرداری SCAM کدام اند؟
تا به امروز نمونههای مختلف کلاهبرداری از این طریق در جهان به ثبت رسیدهاند که بعضا سرمایههای زیادی را هم از افراد مال باخته سرقت کردهاند. Confido یکی از نمونههای اولیه این نوع از کلاهبرداری است که به دلیل ناشناخته بودن این راه کلاهبرداری سرمایه زیادی را جذب و سرقت کرد.بیت کانکت (Bitconnect) و وان کوین (OneCoin) از دیگر نمونههای SCAM هستند که مالکان دروغین آن پس از جذب سرمایه یک شبه ناپدید شدند.
سرقت و استخراج رمزارز از رایانه قربانی (Cryptojacking)
ارسال دیدگاه